Kwarts Composiet

Ook wel het geproduceerde steen materiaal. Hardheid 7 op de schaal van Mohs. Het product is een samenstelling van ± 93% kwarts- & graniet- & eventueel andere natuurlijke granulaten met kleurstoffen gemengd en 7 % hars ter binding uiteindelijk in een mal gegoten. Vervolgens wordt het mengsel door vacuüm samen geperst en in een oven uitgehard. Hierna wordt het aan de onderzijde op dikte gekalibreerd en bovenop behandeld d.m.v. Diamant borstels/stenen en veel water tot verschillende oppervlaktes (polish, satinato leather touch, anticato etc.)  

Eigenschappen als behoorlijk kras bestendig, hard & taai dus breekt niet makkelijk, hoge mechanische weerstand, veel kleur mogelijkheden en nagenoeg geen vocht absorptie (t.a.v. Natuursteen) hebben geresulteerd in een enorme groei en expansie de laatste 30 jaar van dit materiaal in openbare gebouwen, maar ook in de keuken werkbladen branche.

Diverse bekende fabrikanten (merknamen) zijn:

Silestone ® , Caesarstone ®,  Diresco ® en Quartsforms ® de bekendste welke wij voeren,

maar ook: Santa Margharita ®, Stone Italiana ®, Quarella ®, Compac ®, Technistone ® kleuren zijn bij ons bekend.

Ieder springt eruit met fantastische kleuren in het programma. Teveel om op deze site te tonen. Laat mij maar weten wat U nodig heeft en/of zoekt. Hieronder een impressie van de vele Design mogelijkheden van dit product:  van nostalgisch  Belgisch Hardsteen look tot aan strak design wit.  Van beton look tot aan marmer looks. Het biedt ons ongekende kleur schakeringen.